Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів
     У селі Лосятин, що в Кременецькому районі, відбулося офіційне відкриття проекту «Розвиток полуничних кооперативів», який впроваджується Міжнародною благодійною організацією «Добробут Громад» (Heifer–Ukraine), партнером проекту «Екосистем Фонд Данон», компаніями «Дансорс» та «Данон Україна». Перший етап проекту триватиме до 2014 року і передбачає фінансування на загальну суму майже два мільйони євро. Кінцева ж мета — допомогти принаймні 500 власникам особистих селянських господарств підвищити власні прибутки на 11–20 відсотків шляхом об’єднання їх у сільськогосподарський обслуговуючий кооператив для виробництва полуниці на основі сучасних технологій та гуртового продажу.
 
Спочатку було молоко

     У січні цього року наша газета вже розповідала про перспективи створення у Лосятині першого в Україні полуничного кооперативу, досвід якого згодом планують упроваджувати і в інших регіонах. Відтак нещодавно вл ... Читати далі »
Переглядів: 1163 | Додав: rada | Дата: 17.07.2012 | Коментарі (0)

     В урочистій церемонії відкриття взяли участь Віктор Терес, Президент Міжнародної благодійної організації  «Добробут громад», Жиль Бурло  Віце – президент із закупівлі молока, Данон Груп., П’єтро Туріллі — віце президент  «Хайфер прожект Інтернешнл», Йосип Книжицький — координатор програми, Андрій Галяс — менеджер програми
     Перший Заступник голови Кременецької районної державної адміністрації Григорій Галькевич, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Євгенія Новицька від імені районної ради та районної державної адміністрації вручили подяки  представникам міжнародних організацій за впровадження Проекту,  сприяння розвитку територіальних громад району.
     В урочистостях взяли участь начальник управління агропромислового розвитку Кременецької РДА Леся Грушицька, начальник відділу промоцій району та аналітично – гуманітарних програм виконавчого апарату районної ради Микола Мат ... Читати далі »
Переглядів: 1563 | Додав: rada | Дата: 08.06.2012 | Коментарі (0)

     6 червня 2012р. о 10.00 год. в приміщені будинку культури с. Лосятин відбудеться урочисте відкриття проекту «Розвиток полуничних кооперативів», за участю керівників області та району, представників компанії «Данон» та «Екосистем Фонду Данон», Міжнародної Благодійної Фундації «Добробут Громад», сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Лосятинське Молочне Джерело».

        Довідка.


     Міжнародна благодійна організація « Добробут громад» — неурядова неприбуткова благодійна організація, що працює з сільськими громадами для покращення добробуту родин з піклуванням про довкілля.
     Головним напрямом роботи є насамперед допомога сільським громадам, об’єднанням особистих селянських господарств ... Читати далі »
Переглядів: 620 | Додав: rada | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

     В Кременецькому районі  активно діє Міжнародна благодійна організація « Добробут громад» — неурядова неприбуткова благодійна організація, що працює з сільськими громадами для покращення добробуту родин з піклуванням про довкілля.
     Головним напрямом роботи є насамперед допомога сільським громадам, об’єднанням особистих селянських господарств та дрібних фермерів, підвищення рівня життя сільських мешканців та досягнення самозабезпечення сільських громад з піклуванням про навколишнє середовище. Перспективними для  Кременеччини є спільні проекти щодо створення мережі заготівельно-збутових молочарських  кооперативів,  об’єднання особистих селянських господарств з вирощування та реалізації органічної овочевої продукції, створення кооперативно-навчальних ферм, переробних підприємств та ринків.
     Найбільшими перевагами такої роботи є забезпечення сільського господарства обслуговуючих кооператорів с ... Читати далі »
Переглядів: 761 | Додав: rada | Дата: 14.05.2012 | Коментарі (0)

     Сердечно вітаю Вас з Днем Перемоги у Великій Вітчизняній війні!
     Війна з Німеччиною була головним випробуванням всієї української історії, її трагічною вершиною. Наші батьки і діди винесли основний тягар втрат, зіграли вирішальну роль у звільненні Європи від нацизму. І сьогодні наше спільне завдання - збереження пам'яті про Велику Вітчизняну війну, осмислення її уроків, виховання у молоді шанобливого ставлення до спадщини Перемоги.
     Упевнена, що нинішнє покоління українців зробить Україну великою, процвітаючою, демократичною країною, шанованою світовим   співтовариством не тільки за ратні подвиги, але й за внесок у науку і культуру світової цивілізації.
     Бажаю Вам миру, добробуту і щастя!

З повагою

Лосятинський сільський голова                ... Читати далі »
Переглядів: 919 | Додав: rada | Дата: 08.05.2012 | Коментарі (0)

   Працівники сільської ради взяли участь в Установчому семінарі «Інвестиційний менеджмент у житлово-комунальному господарстві» для груп управління Проектами місцевих органів влади пілотних малих міст та районів — учасників процесу розробки і впровадження регіональних інвестиційних програм.

Семінар відбувся у Кременці за участю голови районної ради Андрія Гуславського та голови райдержадміністрації Ігора Михальчука та голів сільських рад.

Програма спрямована поліпшення економічного та соціального стану малих міст. А також – на покращення життєвого рівня населення, ефективного використання ресурсного і науково-виробничого потенціалу.

Проект дає змогу органам місцевого самоврядування та органам виконавчої влади самостійно складати й реалізовувати плани відродження і розвитку малих міст із використанням для цього відповідної державної підтримки.

Зокрема, учасники семінару ознайомитися з основними принципами розробки та ... Читати далі »
Переглядів: 648 | Додав: rada | Дата: 25.03.2012 | Коментарі (0)

  23 лютого 2012 року голова районної ради Андрій Гуславський взяв участь у  роботі тренінгу організованого Міжнародною благодійною організацією «Добробут громад» спільно з сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом «Лосятинське молочне джерело» в рамках реалізації програми «Сприяння діяльності парламенту», який відбувся в місті Почаєві. Під час роботи тренінгу  розглядалися питання доступу громадськості до процесу прийняття рішень, діяльність інститутів лобіювання та адвокасії,  отримання офіційної інформації про діяльність органів державної влади, вивчався досвід роботи кооперативу «Лосятинське молочне джерело».
Переглядів: 588 | Додав: rada | Дата: 04.03.2012 | Коментарі (0)

20 січня 2012 року в селі Лосятин за участю координатора Тернопільського обласного ресурсного центру громад Олега Процика, членів новоствореної громадської організації  «Добробут с.Лосятин»  відбувся другий діалог  в рамках  Проекту «Місце ... Читати далі »
Переглядів: 677 | Додав: rada | Дата: 04.03.2012 | Коментарі (0)

На Тернопільщині хочуть зробити полуничний рай
Новини
31.01.2012, 16:37
Французькому виробнику йогуртів і харчів для дітей збуватимуть вирощені на своїх городах полуниці жителі Лосятина. Село розташоване поруч із Почаєвом, що на Кременеччині. Досі люди возили весь урожай ягід на ринок до Тернополя або ж продавали посередникам з інших регіонів.

В області – полуничний рай

— Американські вчені кажуть, що музика сприяє росту рослин. Якщо ваші музики гратимуть на полях, полуниця точно дасть хоро¬ший урожай, — жартує П’єр Бу, послухавши виступ самодіяльних артистів у Лосятині, що на Кременеччині.

Француз — представник міжнародної компанії Danone. У Кременецький район чоловік приїжджав з іншим представниками виробника та міжнародних фондів 24 січня. Він представив селянам проект із вирощування та збуту полуниці. Аби віддячити, люди влаштували для іноземних гостей концерт.

Полуниц ... Читати далі »
Переглядів: 1147 | Додав: rada | Дата: 03.03.2012 | Коментарі (0)

« 1 2

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Пошук

Друзі сайту

Здесь описание Здесь описание Здесь описание Здесь описание Здесь описание