Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Березень » 4 » Лосятин буде мати дитячий садок.
18:48
Лосятин буде мати дитячий садок.
20 січня 2012 року в селі Лосятин за участю координатора Тернопільського обласного ресурсного центру громад Олега Процика, членів новоствореної громадської організації  «Добробут с.Лосятин»  відбувся другий діалог  в рамках  Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». 

На порядок денний виносились наступні питання про підведення підсумків реєстрації громадської організації, використання  коштів  та порядок сплати   благодійних  внесків, про визначення пріоритетної проблеми розвитку села в рамках проекту МРГ-ІІ, завдання пріоритетних програм розвитку села та механізм утримання об’єкту після завершення мікропроекту, а також  про надання повноважень представнику громадської організації  підписати мікропроектну пропозицію та Грантову Угоду з Програмою розвитку ООН.  Із зазначених питань з інформацією виступила голова громадської організації «Добробут с.Лосятин» Валентина Климчук. 

Згідно процедур Програми розвитку ООН, що безпосередньо впроваджує Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», самі мешканці сіл повинні спільно визначитися, яка проблема є для них найактуальнішою. З цією метою активісти громадської  організації провели  серед мешканців села Лосятин  спеціальне опитування. Після  якого  ключовими стали -  енергозбереження в дитячому садочку, відсутність вуличного освітлення, ремонт сільської дороги,  відсутність збуту та переробки ягідної продукції. Та найбільшу кількість голосів все ж таки набрала  проблема  енергозбереження  дитячого садочка.  Всі інші  питання  будуть  включенні до плану соціально-економічного  розвитку Лосятинської сільської ради.  
Крім цього, на  зборах громада  створила  функціональну групу із активістів, що безпосередньо займатимуться вибраною проблемою, готуватимуть всі необхідні документи, вибиратимуть підрядника і контролюватимуть виконання ремонтних робіт.

Наступним кроком реалізації Проекту має бути  підготовка мікропроектної пропозиції. З приводу цього 08.02.2012 року  обласним та районим центром громад буде проводитьсь з членами громадських організацій тренінг «Написання мікропроектної пропозиції».

Переглядів: 673 | Додав: rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Пошук

Друзі сайту

Здесь описание Здесь описание Здесь описание Здесь описание Здесь описание