Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2014 » Липень » 2 » 27 червня у селі Лосятин відзначили свято врожаю у господарстві, що засноване в рамках проекту «Розвиток полуничних кооперативів»
08:16
27 червня у селі Лосятин відзначили свято врожаю у господарстві, що засноване в рамках проекту «Розвиток полуничних кооперативів»

Села, де активна громада, ініціативна рада, приречені на успіх, – вважає голова  районної ради  Андрій Смаглюк, який взяв участь у заході. – Лосятинський досвід абсолютно підтверджує це. Участь у різних програмах, пошуки проектів, які б допомогли організувати власну справу – приміром, створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Ягідний край»  та «Лосятинське молочне джерело»,  як у Лосятині,  – це шлях відродження села.

До Лосятина прибули також голова  обласної ради Василь Хомінець  та делегація  Лановецького району, партнери та організатори кооперативів голова «Данон-Україна» Марек Войтина, Фаб’єн Шуазі, менеджер з питань закупівлі фруктів фірми «Дентрейд» та інші гості. Сільські художні аматорські колективи зустріли їх короваями та патріотичними піснями. Своєрідною «родзинкою» стало приміщення, в якому відбувалось дійство, – під українську стодолу стилізували ангар, де розміщена камера для заморожування ягід.

Про те, як змінилось життя села  після допомоги «Данону», «Дентрейду» та «Екосистем Фонду Данон», розповіла голова Лосятинської сільської ради Надія Залевська. Своєрідним фінансовим звітом став виступ бухгалтера СОК «Лосятинське молочне джерело»  Світлани Кебалюк.

Своїми враженнями та емоціями поділились і гості.  Голова районної ради Андрій Смаглюк , вітаючи лосятинців, відзначив активність селян у проведенні урочистостей і наголосив на тому, що їхній досвід надважливо запроваджувати і в інших селах  Кременецького району району .

Приклад, який показує лосятинська громада, хотілося б розповсюдити в краї, щоб в усіх  селах району були створені такі кооперативи, – підкреслив очільник  району.

Розповіли керівники проекту і про особливість вирощування полуниці в кооперативі, показали поля, познайомили із умовами роботи людей, почастували ягодами.

До слова, все розпочалося зі створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Лосятинське молочне джерело». І обласна рада свого часу долучилася до співфінансування цього проекту, виділивши у 2009 році для його розвою 100 тисяч гривень.

Згодом французька фірма «Данон» та американська Міжнародна благодійна фундація «Хайфер Інтернешнл» (МБО «Добробут громад») підписали з громадою угоду щодо вирощування полуниць (для виробництва йогуртів) на земельних паях лосятинців. Адже село здавна славиться масовим культивуванням цих ягід. Таким чином, залучивши до вирощування ягід людей, кооператив забезпечив зайнятість селян та отримання ними коштів за фіксованими цінами.

Переглядів: 4709 | Додав: rada | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 1
1 Tonnyimids  
0
Русский слесарь-сантехник, произвожу работы по ремонту, демонтажу, монтажу, подключению, замене и настройке сантехнического оборудования (унитаз, ванна, смеситель, стиральная машина, гофра, сифон и многое другое). Работаю в окрестностях Санкт-Петербурга. Стоимость работ достаточно низкая, потому что, работаю один (без фирм и бригад). Если работы немного, и за час управлюсь - то попрошу 500 рублей... если работы много, то договариваемся с заказчиком. Кроме этого, выполняю разводку труб горячего и холодного водоснабжения по квартире (металлопластик или полипропилен, на выбор заказчика). Звоните, не стесняйтесь, всегда можно договориться о цене! Тел: 89006501093

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Пошук

Друзі сайту

Здесь описание Здесь описание Здесь описание Здесь описание Здесь описание