Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Червень » 8 » 6 червня в с. Лосятин відбулося відкриття нового проекту «Розвиток полуничних кооперативів».
10:00
6 червня в с. Лосятин відбулося відкриття нового проекту «Розвиток полуничних кооперативів».
     В урочистій церемонії відкриття взяли участь Віктор Терес, Президент Міжнародної благодійної організації  «Добробут громад», Жиль Бурло  Віце – президент із закупівлі молока, Данон Груп., П’єтро Туріллі — віце президент  «Хайфер прожект Інтернешнл», Йосип Книжицький — координатор програми, Андрій Галяс — менеджер програми
     Перший Заступник голови Кременецької районної державної адміністрації Григорій Галькевич, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Євгенія Новицька від імені районної ради та районної державної адміністрації вручили подяки  представникам міжнародних організацій за впровадження Проекту,  сприяння розвитку територіальних громад району.
     В урочистостях взяли участь начальник управління агропромислового розвитку Кременецької РДА Леся Грушицька, начальник відділу промоцій району та аналітично – гуманітарних програм виконавчого апарату районної ради Микола Матвіюк, радник голови правління «Укрінбанку», президента фонду «Галичина – Волинь» Володимира Клименка — Олександр Романов .
     Особливі слова подяки  гостям за втілення та фінансування Проекту звучали з уст депутата районної ради від Лосятинського виборчого округу,  голови правління ЗАТ «Молоко» Марії Задворної.
Приємним дарунком учасникам свята були пісні у виконанні хору сільського будинку культури, керівник  Федір Зінкевич.
     Микола Новосад — голова кооперативу «Лосятинське молочне джерело» та керівник Проекту Андрій Галяс  продемонстрували гостям  посадковий матеріал та сільськогосподарську техніку придбану для кооперативу за кошти Проекту( компанії «Данон» та Екосистем Фонду Данон), міні – трактор закуплений кооперативом на кошти, виділені з районного бюджету.
     Не  зважаючи на дощову погоду запрошені  журналісти, з нагоди професійного свята, зробили  висадку  рослин на полі кооперативу.
     З нагоди відкриття Проекту сільський голова Надія Залєвська зазначила: «Наша земля родюча і люди роботящі, запевняємо вас, що ми все зробимо для того щоб наш спільний проект успішно впроваджувався а його результати покращили рівень життя людей і нашу полуницю смакували в усьому світі», а також вручила подяку голові фонду «Галичина – Волинь» Олександру Клименку за сприяння розвитку територіальної громади, завдячуючи якому в селі відремонтована дорога.  
     Гості відвідали приміщення для офісу кооперативу та  для проведення навчань, яке надала сільська рада а  ремонт проведений за кошти районного бюджету.
     Проект впроваджується та фінансується партнерами – Міжнародною благодійною організацією «Добробут Громад» (Heifer-Ukraine), «Екосистем Фондом Данон», компаніями «Дансорс» та «Данон Україна». Впровадження першої фази проекту розраховане до 2014 року і передбачає фінансування на загальну суму близько 1,9 млн. євро.
     Проект має на меті допомогти принаймні 500 власникам особистих селянських господарств підвищити власні прибутки шляхом об’єднання їх в сільськогосподарський обслуговуючий кооператив (СОК) для виробництва полуниці на основі сучасних технологій та гуртового продажу через кооператив.
     Проект виконуватиметься на базі СОК «Лосятинське молочне джерело» у с. Лосятин Кременецького району Тернопільської області, який надаватиме своїм членам послуги з вирощування, зберігання та збуту полуниці як на спільному полі так і на власних ділянках. Протягом 2012-2014 років інвестиції будуть спрямовані на поступове збільшення площ насаджень полуниці до 50 га.
     В рамках проекту передбачається забезпечення кооперативу необхідним ґрунтообробним обладнанням (трактором, причепом, фрезою, культиватором, плугом, гребенеутворювачем, оприскувачем, дизельним генератором), високопродуктивною фріго розсадою (та що зберігається в холоді до самого висаджування), устаткуванням та виробничими потужностями для крапельного поливу; будівництво та оснащення камери для попереднього охолодження врожаю полуниці та інше. Унікальна новітня технологія вирощування полуниці передбачає використання фріго-розсади найвищої категорії, мульчування плівкою задля запобігання висихання ґрунту та появи бур’янів, а також використання системи крапельного зрошення, що значно зменшить обсяги води для поливу.
     Кошти від продажу полуниці, накопичені кооперативом, будуть використовуватись на розширення спільних насаджень, відновлення існуючих та реплікацію проекту в інших громадах.
     Більшу частку від зібраного врожаю полуниці будуть закупляти компанії «Данон Україна» та «Дансорс» і постачатимуть цю сировину на заводи «Данон» для виготовлення натуральних добавок з полуниці до молочних продуктів.















Переглядів: 1564 | Додав: rada | Теги: Новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Пошук

Друзі сайту

Здесь описание Здесь описание Здесь описание Здесь описание Здесь описание